ویزای کاری ژاپن

ویزای کاری ژاپن

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص ویزای کاری ژاپن در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

کار در ژاپن و شرایط اخذ ویزای کار ژاپن

برای اطلاع از شرایط  اخذ ویزای کاری ژاپن ،میزان حقوق کار در ژاپن و مدارک لازم برای ویزای این کشور در این مقاله با ما همراه باشید.
ما به سوالاتی از قبیل
  • آیا کار در ژاپن باعث اعطای اقامت خواهد شد؟
  • شرایط اقامت دائم ژاپن از طریق کار به چه صورت خواهد بود؟
  • مشاغل موردنیاز ژاپن در سال ۲۰۱۹ شامل چه شغل هایی است؟
پاسخ خواهیم داد. کار در ژاپن به عنوان یک کشور ردیف اول آسیایی، طرفداران زیادی دارد. شاید شما نیز در شبکه های خبری و فضای مجازی شنیده اید که ژاپن درهای اقامت دائم خود را به روی خارجیان ماهر متقاضی کار باز کرده است. اخذ ویزای کاری ژاپن تا پیش از این نیز برای متقاضیان آن ممکن بود اما یک متقاضی حتی اگر ۱۰ سال در این کشور به کار می پرداخت، اخذ اقامت دائم این کشور به هیچ وجه برای وی امکان پذیر نبود.در حال حاضر به دلیل رشد منفی جمعیت ژاپن و به دلیل پیشرفت این کشور در صنایع و شاخصه های اقتصاد، نیروی کار داخلی این کشور پاسخگوی این سیر پیشرفت نبوده و دولت ژاپن  مجبور است با توجه به شرایط کنونی این کشور، تسهیلاتی برای جذب هرچه بیشتر نیروی کار ماهر و متخصص خارجی از جمله اعطایاقامت دائم ژاپن از طریق ویزای کاری را برقرار کرده است. داشتن اقامت دائم ژاپن به معنای داشتن پاسپورت ژاپنی و تابعیت و شهروندی این کشور می باشد. برنامه جدید کار در ژاپن شبیه به برنامه های مهاجرت کاری کشورهای اروپایی است و به متقاضی پس از ۵ سال کار در خاک این کشور، اقامت دائم ژاپن داده می شود. از آنجا که انتظار می رود متقاضیان زیادی برای اخذ ویزای کار در ژاپن اقدام می کنند لذا این ویزا بر اساس یک سیستم امتیاز بندی خاص به متقاضیان واجد الشرایط تعلق می گیرد. البته اخذ ویزای کاری ژاپن مراحل و گام های زیادی دارد که در اکثر این مراحل به یک شخص که نامه تعهد پوشش هزینه ها در ژاپن را صادر کند، احتیاج است. زمینه های کاری و تخصصی زیادی مورد نیاز برنامه کار در ژاپن است که برخی از این رشته ها در سیستم امتیاز بندی دارای امتیاز بیشتری نسبت به سایر رشته ها می باشند. همچنین برای موفقیت در اخذ ویزای کاری ژاپن به مدرک پایه زبان ژاپنی احتیاج دارید که معمولا با ۶ ماه صرف  وقت می توان این مدرک را کسب نمود. علاوه بر این نیز  متقاضی باید دعوتنامه کار از  کارفرمای ژاپنی داشته باشد. نکات دیگری در مورد کار در ژاپن و اخذ ویزای کاری ژاپن وجود دارد که در این مقاله آن نکات را با شما به تفصیل در میان میگذاریم. لطفا با ما همراه باشید.

ویزای کاری ژاپن


کار در ژاپن و شرایط عمومی کار

برنامه جدید کار در ژاپن با طبقه بندی ویزای جدیدی با عنوان Highly-Skilled Foreign Professionals یا تخصیص مهارت ها ( شامل شغل های دستی ) شروع شده است. طبقه بندی ویزای Designated Skills که در ژاپنی tokutei gino خوانده می شود به این صورت است که امکان کار در ۱۴ زمینه کاری مختلف از جمله مشاغل دستی را برای متقاضیان کار در ژاپن فراهم آورده است. دولت ژاپن ویزای Designated Skills را به دو نوع، تقسیم بندی نموده است:
  • ویزای نوع یک  Designated skillsیا  ichigou 
  • ویزای نوع دو  Designated Skills یا   nigou
طبقه بندی شغل های  Highly-Skilled Foreign Professionals در سه دسته می باشد که تمامی آن ها در بخش امتیازها بیان شده اند و در سه دسته زیر اقدام به جذب نیرو می نماید.
  • کسانی که در فعالیت های تحقیقاتی پیشرفته شرکت داشته اند Advanced academic research activities 
  • تکنیسین های مختصص در امور فنی  Advanced specialized/technical activities
  • مدیر و مدیر عامل متخصص در امور بازرگانی  Advanced business management activities

مشاغل مورد نیاز 2019 کشور ژاپن

این ۱۴ زمینه کاری توسط دولت ژاپن برای ویزای Designated Skills مشخص شده است که در واقع مشاغلی هستند که نیروی کار داخلی ژاپن،  نیاز های دولت را در این فیلد های کاری پوشش نمی دهند و دولت ژاپن برای جبران نیروی کار برای مشاغل مورد نیاز خود اقدام به جذب نیروی کار ماهر و متخصص خارجی کرده است. سطح تخصص در ارائه امتیازات ویزای کار در ژاپن بسیار موثر است.
شغل های زیر مورد درخواست کشور ژاپن برای نیروی متخصص است :
  • ساخت و ساز (Construction )
  • کشتی سازی و صنعت دریایی (Shipbuilding )
  • صنعت تعمیر و نگه داری خودرو (Automotive )
  • صنعت هوایی( خدمات زمینی فرودگاه و تعمیر هواپیما ) (Airport staff – ground handling and aircraft repair )
  • مهمانداری (Hospitality )
  • مراقبت (Caregiving )
  • تمیز کردن و نگهبانی ساختمان (Janitorial )
  • کشاورزی (Agriculture )
  • ماهی گیری (Fishing )
  • تولید مواد غذایی و آشامیدنی (Food Manufacturing )
  • خدمات غذایی در صنعت رستوران (Restaurant )
  • صنعت مواد ( ریخته گری ، فلزکاری و … ) (Industrial Manufacturing – Metalworking )
  • تولید ماشین آلات صنعتی(Industrial Machinery Manufacturing )
  • صنایع برق و تولید برق (Electrical Manufacturing )

کار در ژاپن و اخذ ویزای کار ژاپن

متقاضیان کار در ژاپن برای اخذ هر دو ویزای Designated Skills (نوع ۱  یا نوع ۲ ) باید مهارت های پایه ای مکالمه ژاپنی خود را محک بزنند و اطلاعات کافی را در زمینه دانش زبان ژاپنی و فرهنگ روزانه مردم ژاپن کسب کنند.
برای این منظور از متقاضیان ویزای کار در ژاپن در این زمینه آزمون گرفته خواهد شد. دولت ژاپن به دنبال نیروی کار خارجی است که علاوه بر داشتن مهارت و تخصص لازم در زمینه کاری خود ، با زبان و فرهنگ ژاپنی آشنایی داشته باشد و به خوبی برای کار در ژاپن آماده باشد. به این منظور دولت ژاپن برای هر کدام از فیلد های کاری به صورت جداگانه آزمون برگزار می کند. این آزمون در فیلد های Restaurant ، Hospitality  و  Caregiving احتمالا در آوریل ۲۰۱۹ برگزار می شود و به نظر می رسد ۱۱ آزمون دیگر مربوط به سایر فیلدهای کاری بعد از ماه می برگزار بشود. منابع آزمون ها تا کنون مشخص نشده اند اما به احتمال زیاد هر کدام از آزمون ها در زمینه دانش پایه ای از زیان ژاپنی و فیلد کاری مخصوص هر متقاضی باشد. برای اطلاعات بیشتر و به روزتر می توانید با مشاوران موسسه حقوقی ملک پور تماس بگیرد.
متقاضیان، برای اخذ ویزای کاری ژاپن می بایست در آزمون رسمی زبان ژاپنی ( JLPT ) که شامل ۵ سطح می باشد، موفق به کسب نمره ی سطح N4 شوند. N5 ساده ترین و N1 سخت ترین سطح این آزمون می باشند. سطوح N5 و N4 در برگیرنده دانش پایه از زبان ژاپنی و سطوح N2 و N1 در برگیرنده سطح پیشرفته زبان ژاپنی هستند. این مقاله توسط موسسه حقوقی ملک پور همکار مؤسسه MIE اتریش تهیه شده، هرگونه کپی برداری از آن بدون ذکر منبع غیرقانونی است.

مراحل دریافت ویزای کار ژاپن

بعد از بدست اوردن حداقل امتیاز موردنیاز شخص باید مدارک نشان دهنده صحت امتیاز ها را آماده کرده و برای اداره مهاجرت ارسال کند همچنین یک فرم درخواست نیز باید تکمیل شود . پروسه بررسی معمولا یک الی دو ماه به طول می انجامد. بعد از برررسی و تایید مدارک نامه ای تحت عنوان certificate of eligibility صادر می شود.
این ویزا به صورت ۱ الی ۵ ساله صادر می شود و امکان بردن همراه نیز برای متقاضی وجود داردکه با این ویزا می توان بعد از ۳ سال درخواست اقامت دائم داد و بعد از فراهم کردن سایر شرایط برای پاسپورت ژاپن اقدام کرد.

کار در ژاپن و ویزای همراه

طبق  آنچه در طبقه بندی ویزای Designated Skills  گفته شد، متقاضیانی که از طریق ویزای نوع ۱ اقدام به اخذ ویزای کار در ژاپن کنند، امکان به همراه بردن اعضای خانواده خود به ژاپن را ندارند؛ اما متقاضیانی که از طریق ویزای نوع ۲ برای این امر اقدام می کنند، قادر هستند همسر و فرزندان خود را با خود به خاک ژاپن ببرند.

مدارک مورد نیاز برای ویزای کار در ژاپن

  • پر کردن فرم درخواست کار در ژاپن
  • قرارداد با کارفرمای خود، نامه های انتصاب، دعوت نامه، و یا هر گونه اسناد دیگر برای اثبات فعالیت های خود ، موقعیت، حقوق و دستمزد، مدت زمان مورد نیازبرای اقامت شما در ژاپن، و غیره
  • گواهی شرکت از رجیستری ( Tokibo Tohon )
  • صورت های مالی اخیر شرکت ژاپنی (ترازنامه و صورت سود و زیان)
  • گزارش مالیات شرکت
  • شرح فعالیت های شرکت (بروشور، کاتالوگ، صفحات وب و غیره )
  • گواهی درج رزومه کاری خود
  • گواهینامه های درجه کاری ، متن گواهی، گواهی دیپلم، آموزش، جوایز و یا مدارک
  • اسناد برای اثبات سابقه کار قبلی خود (نامه از کارفرمایان سابق خود را، و غیره)
  • عکس پرتره ۳ * ۴
  • اسناد و مدارک دیگری بسته به مورد ویزا لازم است.
برای تمدید فعالیت متقاضی در ژاپن ، نیاز به یک گواهی اشتغال به کار ( zaishoku shomei sho ) و همچنین جدیدترین گواهی پرداخت مالیات ( nozei shomei sho ) صادر شده توسط دفتر محلی شهرستان / بخش در ژاپن  خواهد شد.) در صورت وجود هرگونه سوال در خصوص مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای کار ژاپن نیز می توانید با مشاوران مجرب موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل نمایید.
نکته بسیار مهم در مورد این ویزا این است که کسانی که قصد فعالیت در بخش تحقیقاتی و تکنیکال را دارید باید از یک شرکت خصوصی یا دولتی قرارداد کاری داشته باشند.
در نهایت باید یک شرکت یا کمپانی در ژاپن وجود داشته باشد که نامه تعهد را برای شما صادر نماید تا بتوانید در این کشور کار کنید.

نحوه کاریابی در ژاپن

بعد از  دریافت دعوت نامه کار از یک کارفرمای ژاپنی یکی از آیتم های مورد نیاز و گریزناپذیر دریافت ویزای کار در ژاپن هست، چگونه می توانید در ژاپن شغل مورد علاقه خود را پیدا نموده و با کارفرمای آن ارتباط برقرار کنید؟ باید گفت که متاسفانه پیدا کردن کار در ژاپن امری بسیار سخت است؛ اما با توجه به نقشه راهی که به شما عزیزان نشان میدهیم می توانید در ژاپن کار پیدا کنید و با کارفرمای مربوطه ارتباط برقرار کنید. برای این امر می توانید ابتدا باید یک مشاور خبره و باتجربه که آشنا به زبان و فرهنگ کاری ژاپن باشد را پیدا کنید و با وی قرارداد ببندید و از وی بخواهید گام به گام شما را در پیدا کردن شغل مورد نظرتان راهنمایی کند. اگر توانایی چنین کاری را نداشتید، گزینه های دیگری نیز پیش روی شماست. در اینترنت می توانید سایتهای انگلیسی زبان را پیدا کنید که تجربیات خود را در زمینه پیدا کردن کار و ارتباط با کارفرما را به صورت رایگان در اختیار همه قرار داده اند. علاوه بر این، سایت های کاریابی گزینه های خوبی برای پیدا کردن کار در ژاپن هستند. چند نمونه از وب سایت های کاریابی ژاپنی در زیر آمده است :
  • jobs.gaijinpot.com
  • daijob.com/en/
  • careercross.com/en/
  • kansaifinder.com/jobs/
  • japan-work.com/job_offers

موسسات کاریابی در ژاپن

پیدا کردن موسسات کاریابی در ژاپن از طریق اینترنت یکی از بهترین راه های پیدا کردن کار و ارتباط با کارفرمای مربوطه است. موسسات کاریابی زیادی در ژاپن خدمات وسیعی را جهت پیدا کردن کار برای متقاضیان خارجی ارائه می دهند یکی از این موسسات و آژانس های کاریابی Discounter  می باشد. علاوه بر این، موسسات کاریابی بین المللی دیگری وجود دارد که بوسیله آن ها نیز می توانید برای پیدا کردن شغل در ژاپن اقدام کنید. در زیر لیستی از این موسسات ارائه شده است:
  • Adept  استخدام نیرو کار ماهر در زمینه IT
  • Met-Job  استخدام آنلاین برای متخصصین دو زبانه در ژاپن
  • Disco  آژانس استخدامی برای استخدام دو زبانه ژاپنی-انگلیسی
  • eFinancialCareers  آژانس استخدامی در زمینه finance
  • Hays  آژانس استخدامی بین المللی در زمینه مشاغل IT

نرخ بیکاری در ژاپن

به گزارش  Trading نرخ بیکاری در ژاپن از سال ۱۹۵۳ تا ۲۰۱۸ برابر با 2.7 است که بیشترین مقدار آن در سال ۲۰۰۲ به5.5 درصد و کمترین مقدار آن در سال ۱۹۶۸ به زیر ۱ درصد رسیده است. متوسط نرخ بیکاری ژاپن در اواخر سال ۲۰۱۸ به 2.5  درصد رسیده بود.

میزان حقوق در ژاپن

ژاپن، حداقل نرخ دستمزد خود را از ۸۴۸ ین بر ساعت در سال مالی 2017 به ۸۷۴ ین بر ساعت در سال مالی ۲۰۱۸ رسانده است. میانگین حداقل دستمزد در ژاپن از سال ۲۰۰۲ تا کنون ۷۳۷٫۵۹ ین بر ساعت است که در سال ۲۰۰۲ مینیمم میزان دستمزد پایین تر از ۶۶۳ ین بر ساعت بوده و ماکزیمم میزان آن در سال ۲۰۱۸ یعنی ۸۷۴ ین بر ساعت بوده است.

وضعیت اقامت در ژاپن و اخذ تابعیت از طریق کار در ژاپن

تا پیش از برنامه جدید دولت ژاپن برای دریافت ویزای کاری این کشور از طریق ویزای Designated Skills متقاضیان حتی بعد از گذشت ۱۰ سال کار در خاک ژاپن به هیچ عنوان اقامت دائم و تابعیت این کشور را دریافت نمی کرد. اما در برنامه ویزای جدید این کار راحت و امکان پذیر شده است و متقاضی بعد از ۵ سال کار در ژاپن می توانند برای دریافت اقامت دائم و تابعیت مضاعف ژاپن اقدام کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تخصصی تر درمورد مهاجرت به ژاپن  می توانید سایر مقالات مرتبطی که در مورد کشور ژاپن نوشته شده مانند سرمایه گذاری در ژاپن ،مهاجرت تحصیلی به ژاپن و .... را مطالعه نمایید و یا از ویدئوهای مؤسسه حقوقی ملک پور در این زمینه استفاده نمایید. همواره نیز می توانید با مؤسسه حقوقی ملک پور، همکار مؤسسه مشاوره ای MIE اتریش، تماس برقرار کنید و در خصوص اخذ ویزای کاری ژاپن به صورت تخصصی مشاوره رایگان تلفنی دریافت نمایید. سوالات خود را در بخش دیدگاه های این مقاله طرح کنید تا مشاوران ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.
 
از دیگر وب سایت های موسسه ملک پور دیدن فرمایید