اقامت در آذربایجان از طریق ازدواج

اقامت در آذربایجان از طریق ازدواج

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص اقامت در آذربایجان از طریق ازدواج در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

اخذ تابعیت از طریق ازدواج در جمهوری آذربایجان

نظام حقوقی کشور آذربایجان چگونه است؟ آیا اخذ تابعیت از طریق ازدواج وجود دارد؟ اخذ تابعیت در آذربایجان به چه طریقی امکان دارد؟ بهترین روش اخذ تابعیت در جمهوری آذربایجان چیست؟ آیا فردی که با اتباع آذربایجان ازدواج کند می تواند تابعیت جمهوری آذربایجان کسب کند یا خیر؟ در این مقاله  سعی شده به سوالات به شما همراهان همیشگی سایت موسسه مشاوره ای MIE (همکار موسسه حقوقی ملک پور) در مورد اخذ تابعیت از طریق ازدواج پاسخ داده شود.
جمعیت قالب جمهوری آذربایجان را آذری ها تشکیل می دهند، آذربایجانی ها اکثرا شیعه مذهب هستند و دارای فرهنگی ایرانی که براساس مطالعات ژنتیکی که برروی مردم جمهوری آذربایجان صورت گرفته، مشخص شده است که مردم آذربایجان شباهت زیادی به اقوام قفقازی دارند تا نسبت به اقوام ترک زبان دنیا.


ازدواج در آذربایجان


در کشور جمهوری آذربایجان اقوامی همچون آذری، تالش، ارمنی، اوکراینی، تاتار، ترک و روس سکونت دارند. حدود  نصف جمعیت جمهوری آذربایجان شهری و نصف دیگر روستایی می باشند. نزدیک به۸۵  درصد از جمعیت کشور جمهوری آذربایجان را مسلمانان شیعه تشکیل می دهند و نیز مذاهب و ادیان دیگری نیز وجود دارند که به عنوان اقلیت شناخته می شوند.
در مورد کسب تابعیت از طریق ازدواج در حقوق بین الملل دو نظر وجود دارد:
  1. عقیده کلاسیک و عقیده استقلال تابعیت زن: در قرن ۱۹ میلادی علمای حقوق بین الملل خصوصی بر این عقیده بودند که تعارض مربوط به قوانین ازدواج باید از طریق  قانون ملی زن و شوهر اعمال شود یعنی آثار ازدواج طبق قانون دولت متبوعه زن و شوهر مقرر می گردد. چون عملا  براساس عرف همه گیر، این امکان وجود ندارد که بیش از یک قانون ملی بر روابط زن وشوهر حکومت کند پس ناچارا بایستی وحدت تابیعت در خانواده حکم فرما شود. براساس قانون طبیعت ازدواج ، ازدواج یک همکاری مادام الحیات است. لذا برای تامین وحدت معنوی در خانواده بایستی زن و شوهر یک تابعیت داشته باشد بالاخص زن تابعیت شوهر را  باید بپذیرد. البته نکته  مهم که در اینجا وجود این است که تغییر تابعیت بعدی شوهر بر همسر تاثیر ندارد.
  2. عقیده استقلال تابعیت زن: از قرن بیستم به بعد در مورد تغییر تابعیت از طریق ازدواج نظریات جدیدی مطرح شد. مبنای این تفکر فکر نوین تساوی حقوق زن و مرد و مبارزه برای رفع حجر زن بوده است. و می گویند زن فقط به شوهر علاقه مند می شود نه به تابعیت و رژیم حقوقی همسر خود. کنگره موسسه حقوق بین الملل که در سال ۱۹۳۲ در اسلو برگزار شد براین موضوع تاکید کرد که « تابعیت یکی از همسرها قابل تسری به همسر دیگر نباشد، مگر با رضایت خود او» از طرفی دیگری دولت ها تمام سعی خود را برای تسهیل تابعیت واحد در کانون خانوادگی مبذول دارند.

شرایط اخذ تابعیت از طریق ازدواج در کشور آذربایجان

در ابتدا باید به دو نکته در مورد کسب تابیعت از طریق ازدواج در جمهوری آذربایجان توجه کرد:
ازدواج یک زن یا مرد آذربایجانی با فرد بیگانه نمی تواند دلیل بر کسب تابیعت جدید آن فرد باشد.

تغییر تابعیت همسر دلیلی بر تغییر تابعیت همسرش نمی باشد.
  1.  ازدواج یک شهروند خارجی با جمهوری آذربایجان باید به صورت رسمی در دفتر ثبت ازدواج در آذربایجان ثبت بشود.
  2.  مرکز ثبت ازدواج در آذربایجان معرف به zags است که تنها مرکز ثبت ازدواج برای ازدواج شهروند آذربایجانی با تبعه خارجی است.
  3.  اگر اتباع خارجی قصد ازدواج با شهروند اذربایجانی در جمهوری آذربایجان را دارند باید طبق قانون کشور آذربایجان تمام مدارک مربوطه را اعم از اسناد مدارک هویتی و اسناد مدارک مربوط به طلاق و گواهی مرگ همسر قبلی که نشانگر پایان ازدواج قبلی آنها است را به همراه خود داشته باشند. این مدارک باید حتما ترجمه و دارای یک رونوشت برابر اصل از دادگاه باشد تا در دادگاه آذربایجان معتبر شناخته شود.
  4. همه اتباع بیگانه که تمایل به ازدواج با شهروند آذربایجانی را دارند باید به دولت جمهوری آذربایجان گواهی ارایه دهند که مبنی بر عدم نکاح فرد می باشد.

مدارک مورد نیاز قبل از صدور ویزا ازدواج :

  1. اصل گذرنامه امضا شده و با حداقل ۶ ماه اعتبار
  2. عکس گذرنامه
  3. کپی از تایید رزرو هتل
  4. نامه شخصی به سفارت آذربایجان توضیح هدف از سفر مراسم ازدواج در آذربایجان
  5. مراسم ازدواج با یک شهروند آذربایجانی از نظر قانونی می تواند در جمهوری آذربایجان یا هر کشور دیگری تا زمانی که هر دو طرف ویزا لازم برای ورود به کشور جمهوری آذربایجان را دارند قانونی است.

 مراسم ازدواج در آذربایجان

در کشور جمهوری آذربایجان اتباع بیگانه بعد از ازدواج می توانند تقاضا برای اقامت دائم یا ویزای بازدید کننده برای همسر آذربایجانی را انجام دهند.
پس از ازدواج با اتباع آذربایجان می توان اقامت دائم و یا ویزا بازدید از همسر را دریافت کند. اگر فرد آذربایجانی دارای فرزند وابسته باشد این فرزند تاثیری بروی ازدواج با اتباع بیگانه نخواهد داشت.
در آذربایجان شما فقط می توانید به مدت شش ماه دوره نامزدی داشته باشید و باید ظرف این مدت ازدواج دائم خود را ثبت نمایید.
در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با موسسه حقوقی و مشاوره ای MIE (همکار موسسه حقوقی ملک پور) تماس گرفته از مشاوران حقوقی بین المللی اطلاعات بیشتری دریافت کنید.

در کشور جمهوری آذربایجان اتباع بیگانه بعد از ازدواج می توانند تقاضا برای اقامت دائم یا ویزای بازدید کننده برای همسر آذربایجانی را انجام دهند.
پس از ازدواج با اتباع آذربایجان می توان اقامت دائم و یا ویزا بازدید از همسر را دریافت کند. اگر فرد آذربایجانی دارای فرزند وابسته باشد این فرزند تاثیری بروی ازدواج با اتباع بیگانه نخواهد داشت.
در آذربایجان شما فقط می توانید به مدت شش ماه دوره نامزدی داشته باشید و باید ظرف این مدت ازدواج دائم خود را ثبت نمایید.
در صورت تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با موسسه حقوقی و مشاوره ای MIE (همکار موسسه حقوقی ملک پور) تماس گرفته از مشاوران حقوقی بین المللی اطلاعات بیشتری دریافت کنید.

از دیگر وب سایت های موسسه ملک پور دیدن فرمایید