تابعیت ژاپن از طریق تولد

تابعیت ژاپن از طریق تولد

در مقاله سعی نمودیم با بررسی وضعیت کشور اطلاعات مفیدی در خصوص تابعیت ژاپن از طریق تولد در اختیار شما قرار دهیم.

امتیاز 4.9 /5 از 421 رای

اخذ اقامت ژاپن از طریق تولد فرزند

در این مقاله تمام قوانین مربوط به اقامت ژاپن از طریق تولد فرزند را توضیح خواهیم داد و اینکه چه مدارکی برای تقاضای اقامت از طریق تولد در ژاپن دارید. موسسه حقوقی ملک پور در موضوع اقامت ژاپن از طریق تولد فرزند خدمات مشاوره ارائه می دهد که بسیار مفید فایده است و مراحل کامل حقوقی و قانونی را در این مقاله توضیح خواهد داد.
قانون ژاپن تصریح میکند که هنگام تولد فرزند اگر هر کدام از والدین ملیت ژاپنی داشته باشند کودک نیز دارای ملیت ژاپنی خواهد بود. ولی پدر در اینجا به معنی پدر قانونی و متاهل است. اگر کودک از مادری با ملیت خارجی و پدری با ملیت ژاپنی متولد شود که پدر و مادر رسما ازدواج نکرده باشند فقط زمانی ملیت ژاپنی به فرزند داده می شود که پدر رسما ازدواج قانونی کند ولی چنانچه مادر با ملیت ژاپنی و پدر با ملیت خارجی باشد حتی اگر ازدواج قانونی نکرده باشند به کودک ملیت ژاپنی داده خواهد شد زیرا میان مادر ژاپنی و فرزند رابطه خونی وجود دارد. به فرزند زیر 20 سال که از ازدواج غیررسمی پدر ژاپنی و مادر خارجی باشد اگر پدر به صورت قانونی به تولد فرزند خود رسمیت بخشد ملیت ژاپنی داده می شود.
در سال 2008 بعد از تصمیم دیوان عالی کشور ژاپن این قانون ملیت ژاپنی قید شد. اگر کودکی بدون ازدواج رسمی متولد شود پس از شناخت قانونی و رسمی توسط پدر ملیت ژاپنی اعطا می شود و شاید امکان داشته باشد که به مادر فرزند به خاطر بزرگ کردن فرزند ملیت ژاپنی داده شود. اگر پدر و مادر فرزند هر دو خارجی باشند خود به خود ملیت ژاپنی به فرزند داده خواهد شد. ملیت پدر و مادرش نیز ممکن است بتواند کسب کند.
اگر کسی در ژاپن متولد شود تا 14 روز پس از تولد در اداره ثبت دولتی باید ثبت تولد شود تا بتواند ملیت ژاپنی بگیرد. اگر کودکی خارج از ژاپن از پدر و مادر ژاپنی متولد شود باید در طی سه ماه بعد از تولد به نزدیک ترین سفارت یا کنسولگری ژاپن برود و تولد او را ثبت کنند .

تابعیت دو گانه ژاپن

در برخی موارد فرزند متولد شده از یک خارجی و یک ژاپنی تابعیت دوگانه داده می شود.
برای کودک باتابعیت دوگانه باید آگهی رزرو ملیت ژاپنی و اطلاعات ثبت تولد به اداره ثبت مربوطه ارسال شود.
تابعیت دوگانه در ژاپن رسمیت ندارد و دارنده ملیت ژاپنی به شرطی تابعیت دوگانه می تواند داشته باشد که :
  • فرزند تا 20 سالگی تابعیت دوگانه دارد و تا 22 سالگی باید یکی را انتخاب کند
  • فرزندی که در 20 سالگی تابعیت دوگانه دریافت کرده تا 22 سالگی وقت دارد یکی از ملیت ها را انتخاب کند.
چنانچه برای این مسئله تا تاریخ اخطار داده شده اقدام نکند خود به خود ملیت ژاپنی خود را از دست خواهد داد.

قانون شناسایی کودک در ژاپن

رابطه میان والدین و کودک متولد شده خارج از ازدواج در ژاپن ممکن است بر اساس قوانین کشور پدر یا مادر مشخص شود. که از طرق مختلف مشخص می شود
  • اطلاعات لازم برای خانواده
  • زندگی با فرزندان در ژاپن
  • تولد فرزند

تولد در ژاپن 

اقدامات لازم پس از تولد فرزند در ژاپن

مراحل کلی:
  •  در طول ۱۴ روز پس از تولد: ثبت اطلاعات اولیه ی کودک در اداره¬ی مربوطه
  •  در طول ۱۵ روز پس از تولد: درخواست برای کمک هزینه و تخفیف مالیاتی فرزندی در اداره¬ی مربوطه
  • درخواست برای صدور کارت بیمه سلامت (برای کارمندان) اداره ی IFReC (برای غیر از کارمندان، دانشجویان) در اداره ی شهرداری محل مربوطه
  • در طول ۳۰ روز پس از تولد درخواست برای ویزای خانواده همراه (برای زندگی در ژاپن به مدت بیش از ۶۰ روز) در اداره مهاجرت منطقه ای (در طول ۳۰ روز پس از تولد) مدت زمان لازم بسته به ملیت فرزند متفاوت است.
  • اعلام و ثبت تولد فرزند در سفارت کشور مادر در ژاپن و  درخواست برای گذرنامه¬ی فرزند در سفارت کشور مادر در ژاپن (اگر قصد دارند به خارج از ژاپن سفر کنند)
  •  درخواست برای کارت پزشکی نوزاد و کودک در اداره شهرداری محل مربوطه (پس از دریافت کارت بیمه سلامت)
  • پس از تکمیل اقدامات مدارک زیر را دریافت خواهید کرد:
  • کارت اقامت فرزند از اداره مهاجرت
  •  کارت بیمه سلامت از اداره IFReC یا اداره شهرداری محل مربوطه
  •  کارت پزشکی نوزاد و کودک از اداره شهرداری محل مربوطه
  • گذرنامه از سفارت

مراحل دقیق

  • در بیمارستان گواهی تولد را از بیمارستانی که کودک متولد شده دریافت کنید. در اینجا گواهی تولد سندی است که به ژاپنی «Shussei Shoumei Sho» خوانده میشود. در این فرمت، نیمه ی بخش سمت راست برای «گواهی تولد» و نیمه ی بخش سمت چپ برای «اعلام تولد» یا به زبان ژاپنی «Shussei todoke» استفاده میشود.
  • در اداره شهرداری محل :  در طول ۱۴ روز پس از تولد به بخش امور شهروندی یا به زبان ژاپنی «shimin-ka» رجوع کنید و فرم «اعلام تولد» را پر کرده و با فرم «گواهی تولد» تحویل دهید. سپس دو کپی از «گواهی پذیرش اعلام تولد» یا به ژاپنی «shussei todoke jyuri syoumei sho» بگیرید. همچنین دو کپی از «گواهی اقامت» یا به زبان ژاپنی «jyu-min hyou no utsushi» بگیرید. این گواهی به دو صورت وجود دارد، یکی برای فرد و دیگری برای کل اعضای خانواده. حتماً برای صدور گواهی کل اعضای خانواده درخواست بدهید تا بتوانید روابط میان اعضا، زن و شوهر و فرزند را ثابت کنید.
  • گواهی های بالا برای درخواست ویزا، گذرنامه و کارت بیمه سلامت لازم هستند.
صدور هر گواهی برای هر فرد ۲۰۰ تا ۳۰۰ ین (واحد پول ژاپن) هزینه در بر دارد.
  • بخش مراقبت از فرزند (kodomo-ka)
  • در طول ۱۵ روز پس از تولد برای کمک هزینه و تخفیف مالیات فرزندی (jidou teate) درخواست بدهید. برای درخواست کمک هزینه و تخفیف مالیات فرزندی اطلاعات حساب بانکی و امضا یا مهر شخصی قابل اسناد خود را همراه داشته باشید.
  • بخش مالیات (Zeimu-ka) «گواهی پرداخت مالیات» یا به زبان ژاپنی «kazei shotoku shoumeir sho» را دریافت کنید.  وجود این گواهی به عنوان سند مقدار مالیات یا درآمد سالانه شما ضروری است و برای درخواست ویزای فرزند ضروری خواهد بود.  اگر اقامت شما در ژاپن کمتر از یک سال است، ممکن است این گواهی صادر نشود.  هر کپی گواهی ۲۰۰ تا ۳۰۰ ین هزینه در بر دارد.
  • در اداره مهاجرت منطقه ای در طول ۳۰ روز پس از تولد فرزند در دفتر مهاجرت اوساکا برای صدور ویزای همراه خانواده درخواست بدهید. لطفاً برای درخواست مجوز اقامت به وب سایت وزارت امور خارجه رجوع کنید.
مدارک لازم:
  •  فرم درخواست
  •  برای فرزند زیر ۱۶ سال عکس لازم نیست.
  •  کپی برگه اعلام تولد (shussei todoke jyuri syoumei sho)
  •  گذرنامه ها و کارت های اقامت/ کارت های ثبت نام خارجی ها (خود متقاضی و همسر او)
  •  گواهی اقامت اعضای خانواده شما (jyu-min hyou no utsushi)
  •  (برای کارمندان) گواهی اشتغال به کار (برای دریافت این گواهی در اداره IFReC می توان درخواست داد.)
  •  در سفارت یا کنسولگری کشور شما در ژاپن اطلاع رسانی تولد و درخواست برای گذرنامه، گواهی پذیرش اعلام تولد (shussei todoke jyuri syoumei sho) و سایر مدارک لازم را ارائه دهید.
  •  شما مستلزم هستید که ترجمه ی رسمی مدارک را بسته به ملیت خود ارائه دهید.
  • برای کارمندان: در اداره IFReC و برای پژوهشگران/ دانشجویان: در اداره ی شهرداری محل، فرزند خود را به عنوان یک عضو همراه خانواده  در MEXT Mutual Association یا سایر بیمه های اجتماعی ثبت نام کنید.
  •  فرم درخواست گواهی اقامت را (jyu-min hyou no utsushi) پیوست کنید.
پس از ثبت نام و ارائه ی مدارک لازم، کارت بیمه سلامت (کارت عضویت MEXT) در طول یک هفته صادر خواهد شد.
 اظهارنامه مالیاتی همراهان کارمند حقوق بگیر (fuyou koujyo shinkoku syo) را ارائه دهید تا بتوانید فرزند خود را به عنوان عضو همراه خانواده جهت دریافت معافیت مالیاتی ثبت کنید.
در اداره شهرداری محل، بخش پشتیبانی مراقبت از کودکان برای یارانه درمان پزشکی کودکان درخواست بدهید. پس صدور کارت بیمه سلامت (کارت عضویت MEXT)، لطفاً آن را همراه خود به اداره شهرداری برده و درخواست کارت پزشک نوزاد و کودک (nyu youji iryou shou) بدهید.
با همراه داشتن این کارت در بیمارستان ها، هزینه های درمان پزشکی کودکان یک تا شش ساله ماهانه حداکثر ۱۰۰۰ ین خواهد بود. در صورتی که هزینه ی درمان یک کودک در یک ماه بیشتر از این مبلغ شود، مقامات محلی مخارج درمان را بر عهده خواهد گرفت.
 لطفاً توجه داشته باشید که سن فرزندان و مبلغ پوشش یافته به مقامات محل زندگی شما بستگی خواهد داشت.
 فرم درخواست، کارت شناسایی، مهر شخصی و کارت بیمه سلامت خود و فرزندتان را همراه داشته باشید.
مدارک را می توانید از طریق پست به اداره شهرداری محل ارسال کنید.

کمک هزینه ی مقطوع برای تولد کودک

به عنوان یک عضو MEXT یا سایر طرح های بیمه اجتماعی، مبالغ زیر به عنوان یارانه برای تولد هر فرزند به پدر و مادر داده خواهد شد. این مبالغ مستقیماً از سوی سازمان ها به بیمارستان داده می شود مگر اینکه خود شخصاً برای پرداخت غیرمستقیم درخواست بدهید.
کمک هزینه ی تولد کودک (shussan ikuji ichiji kin)
  عضو ثبت شده ی بیمه زنان و زایمان در یک بیمارستان: ۴۲۰۰۰۰ ین
  اعضای غیر از بیمه ی ذکر شده در بالا در یک بیمارستان: ۳۹۰۰۰۰ ین

پس از تولد فرزند

 اگر کل هزینه ی لازم برای زایمان بیش از مبلغ یارانه باشد باید مبلغ اضافی را از جیب خود پرداخت کنید.
 اگر هزینه ی زایمان کمتر از مبلغ یارانه باشد شما می توانید از طریق دفاتر زیر مبلغ باقی مانده ی یارانه را دریافت کنید:
  •  برای اعضای MEXT: بخش حسابداری
  •  اعضای بیمه سلامت ژاپن: بخش امور عمومی
  •   اعضای بیمه سلامت ملی: اداره شهرداری محل

جهت اخذ مشاوره رایگان در باب چگونگی انجام فرایند اخذ اقامت کشور ژاپن از طریق تولد فرزند می توانید با مشاورین موسسه حقوقی ملک پور مشاوره رایگان تلفنی داشته باشید، همچنین از خدمات موسسه حقوقی ملک پور در کشور ژاپن جهت مشاوره کامل برای امر حقوقی اخذ اقامت و نامه نگاری های حقوقی در این باب می توانید همراهی و همیاری بگیرید.
 

از دیگر وب سایت های موسسه ملک پور دیدن فرمایید